Mechanics Savings Bank

Renovation

Auburn, Maine

Mechanics Savings Bank came to Harriman seeking a redevelopment of their Branch Bank and Executive Offices. Extensive research and concept planning was done to choose a site for the new branch bank and renovation of the existing office building. Together with Mechanics Saving Bank and Landscape Architects TJD&A, Harriman developed a campus plan which connects the two buildings through site design, landscaping, and a pedestrian walkway. The design was accomplished while working within the parameters of a narrow site, with an existing occupied building, adjacent to a high traffic urban area.

Architecturally, Harriman designed a new Retail Branch Bank which responds to the site and modern needs banking. The Branch features office space, conference and presentation room, custom designed customer interaction zones, and incorporates many highly technical pieces of banking equipment and security. This building will feature a high clearstory window to allow for natural daylight for all employees and visitors, a sustainable mechanical system, as well as solar panel system on the drive-thru canopy to produce electricity.